Wat is de-armouring

De-armouring is een diepgaande bodywork-methode om fysieke en emotionele blokkades in je lichaam vrij te maken. De kracht ervan ligt in de combinatie van fysieke aanraking met bewuste aandacht voor de onderliggende emoties.

In een de-armouring sessie breng ik door middel van diepe aanraking en ademwerk de aandacht naar de emotionele lading die in de verhardingen in je lichaam zit opgeslagen. Zo kan die alsnog verwerkt en losgelaten worden.

Vastgezette levensenergie komt weer beschikbaar. Dit helpt je om dichter bij jezelf te komen en vanuit je eigen waarheid te gaan leven. Zowel in je relaties als in het realiseren van je zielsmissie.

shyam-sundar-490992-unsplash

PANTSER

De-armouring betekent letterlijk ont-pantseren. Emoties die niet de ruimte (konden) krijgen om gevoeld te worden slaan zich op als (spier)spanning en verhardingen in je lichaam.

Elke emotie heeft een specifieke plek in je lichaam waar die zich vastzet (triggerpoints). Dat is vaak heel letterlijk: iets op je lever hebben (boosheid), de hele wereld op je schouders dragen (te veel zorgen) of een stijve nek (hard je best doen om je hoofd boven water te houden).

Sommige emotionele blokkades stammen uit onze kindertijd. Iedereen maakt als kind momenten mee dat de omgeving je niet kon ontvangen in wat je op dat moment voelde. Dan ontwikkel je specifiek afweergedrag waarmee je dat kwetsbare gebied afschermt. De een wordt boos en gaat in de aanval als dat pijnlijke gebied wordt aangeraakt, de ander praat er snel overheen, of sluit zich af, valt stil en bevriest. Dit afweergedrag kan je zien als een pantser dat je ware natuur verhult. Pijn willen we nou eenmaal liever niet voelen, en open zijn naar anderen over wat je echt voelt is zeker niet vanzelfsprekend.

Door te voelen wat je eigenlijk niet wilt voelen ontstaat er ruimte.

Ruimte om je heelheid te ervaren.

Ruimte om verbinding te maken met je eigen waarheid.

Ruimte om te ervaren waarvoor je hier bent.

ZACHTE METHODE

Ik ben getraind in de zachte de-armouring technieken (The tender touch technique en de Gaia methode). Hiermee zoeken we de  kwetsbare pijnpunten in je lichaam wel op, maar gaan niet over de pijngrens heen. Door middel van diepe aanraking en ademwerk brengen we de aandacht naar de emotionele lading die onder de verhardingen in je lichaam zit opgeslagen.

FASCIA WEEFSEL

Fascia weefsel zit door ons hele lichaam en verbindt alle losse delen met elkaar. Het is als het ware het velletje dat alle mandarijnenpartjes bij elkaar houdt.

De afgelopen jaren komt er steeds meer aandacht voor dit weefsel, zowel in de wetenschap als in lichaamswerkmethodes, omdat het veel belangrijker blijkt dan gedacht. Het lijkt een soort tweede zenuwstelsel te zijn waardoor signalen en energie in je lichaam doorgegeven worden.

Verhardingen in het fasciaweefsel blokkeren een vrije stroom van je levensenergie. Ook kunnen ze leiden tot chronische pijnklachten. Tijdens mijn de-armouringsessies masseer ik met de speciale Tender Touch-techniek ook het fasciaweefsel waardoor het weer soepel kan worden.

Fascia kun je gezond houden door gevarieerd te bewegen waarbij je je lijf opstrekt (dansen, yoga), veel water te drinken (minimaal 2 liter per dag) en  regelmatig te ontspannen.